logo

Wie

‘Zarafa’: Swahili voor ‘mooi en magisch’

Stal Zarafa werd opgericht door Dietrich Verzele in 2006

Dietrich is van kinds af aan begeesterd door paarden, werkte gedurende een aantal jaar als ruitergids in Zuid-Afrika, als hippisch journalist, heeft een diploma manegehouder en is lesgever paardrijden. 

Hij stond in 2008 mee aan de wieg van Flanders Horse Expo, het grootste en meest diverse paardenevenement van de Benelux en werkte van 2008 tot en met 2014 als programmator en coördinator van het evenement. In 2014 verliet hij Centaur Events, de organisatie achter Flanders Horse Expo, om zich volledig op zijn artistieke carrière en eigen stal te richten. 

Hij is momenteel vooral bezig met artistiek paardrijden en werkt voornamelijk als horse master voor film, tv en spektakel. 

Eén van de grote laatste wapenfeiten waren de opnames voor de pretigieuze VTM-reeks 'De Bende van Jan de Lichte' in 2016-2017 en Les Miserables (BBC) in 2018. (zie ook filmografie)

Samen met zijn broer richtte hij ook het paardentheatercollectief ‘le Cirque Frère Frère’ op waarmee ze ‘Don Quichote’ (circustheater) in Oudenaarde, Waregem en Gent brachten en in opdracht voor Centaur Events de arenashows ‘Fabula Rasa’ en 'The Spirit of Buffalo Bill' maakten. In oktober 2017 ging ook hun nieuwe paardentheatervoorstelling 'Cain&Abel' in premiere.

Dietrich’s voorkeur is het Iberische paard: de Pura Raza Espagnola en de Lusitano, paarden die ook meest geschikt zijn voor film- en spektakelwerk.

Dietrich is gehuwd met Katrien en vader van twee kinderen, Sky en Tade, en woont met hen en zijn paarden op de historische Sint Martinushoeve in de Vlaamse Ardennen, aan de rand van de Scheldemeersen en aan de voet van de Koppenberg.

wie